Portfolio

PORTFOLIO

Ordet design innefattar både resultatet och vägen dit, det är ett konkurrensmedel som kan lyfta fram den kvalitet som vi vill att kunden eller brukaren ska uppfatta.


Min ambition är att vara lyhörd på vad kunderna har för behov och tillverka produkter och inredningar för dem och för miljön. Att arbeta med funktionella produkter för hem och offentlig miljö.

X2 - Liggfåtölj
hjul
foten
avkoppling

X2


Prototyp
År: 2008

En liggfåtölj med fina detaljer, möten och skickligt hantverk. Vitt skinn med utskurna detaljer i filt och utdragbart bord i valnöt. I samarbete med Viktoria Palmer @palmerstockholm

HANG ME UP


Idéskisser

År: 2009


Egentligen en rätt simpel klädhängare men varför skulle den inte vara det? Med sina detaljer och tillbehör är den inte bara funktionell, där finns även en gnutta humor i en så vardaglig händelse som att hänga jackan på galgen och se huvudet kika upp ur jackkragen. Krokarna finns i två längder så att även den som är kort i rocken
når att hänga av sig jackan.

kladhangare3
kladhangare2
kladhangare
blocks2
blocks1
blocks3
blocks4
byggklossar

BLOCKS

 

Examensarbete
År: 2009

 

Hur ser ett lekredskap ut som lämnar tolkningsutrymme och stimulerar barnets fantasi? 
Barn behöver inte så mycket leksaker, men däremot många saker att leka med. När jag ser en pinne kan ett barn se en potentiell leksak, kanske ett svärd eller en byggsten till en koja, barn har en vilja att designa och gestalta världen på ett annat sätt.


Tillverkning: Rodeco

Foto: Johan Westin

ÖGLA


Protoyp
År: 2009


Stapelbar stol, med eller utan karm, med stoppad sits och rygg, vitbetsad trästomme och gröna detaljer i plast. Skolarbete i samarbete med Gärsnäs.

ogla1
karmstol1
ogla2
karmstol2
matta1
matta2
matta3

MATTA MU


Protoyp
År: 2009


Tanken bakom Matta Mu var att skapa ett djurvänligare alternativ, till den gamla hederliga komattan, i mjuk skön rya.

DAIKI


Idéskisser
År: 2010


Lätt och luftig soffa för det öppna rummet med tilltaget sittdjup och lösa kuvertkuddar i ryggen. Tillhörande fåtölj med ett lätt gung.

soffa
fotoljer
soffbord1
soffbord2
inredning

SINGEL


Protoyp
År: 2005


Ett soffbord med två funktioner, ett lågt soffbord som fungerar utmärkt att lägga upp fötterna på och en högre flyttbar del för att till exempel äta och jobba vid.

PLYFA


MODELL
År: 2007


En stol med så få delar som möjligt och enbart i plywood. En produktionsvänlig stol som ändå öppnar upp för kundunika möjligheter genom tryck på trä.

stol1.1
stol1
anslagstavla2
anslagstavla1

MANNISKA


Protoyp
År: 2010


En siluett av en människa som är en man som fungerar som både som ljudabsorbent och anslagstavla. Det här är en man mitt i karriären och i skala 1:1.

STATUSSYMBOLER


DESIGNTORGET
År: 2009


Ett brosch som visar vilken status bäraren har, stolt singel eller kanske en på jakt, nyförälskad, ensamstående förälder eller stolt familjefar. Låt omvärlden veta!

statussymbol_singel
statussymbol_par
statussymbol_ensamstaende
statussymbol_familj

KONTAKT


Hammarlövs Byaväg 157-8, SE-231 94 Trelleborg

info@sofieenglund.se

Tel: +46(0)70-3331906


OM

Jag är född och uppväxt i Norrlands djupa skogar och har successivt emigrerat söderut för att slutligen slå rot i den skånska myllan på Söderslätt. Idag arbetar jag mestadels med webbdesign, marknadsföring, kommunikation och grafisk design. Det gör jag i den egna firman Konkretisera.

@ 2020 Sofie Englund | Konkretisera.nu